30 dagars returrätt

 Snabba leveranser

Personligkontakt

Högtrycksurladdningslampor 

Högt ljusutbyte, lång livslängd, god färgåtergivning och imponerande ekonomi är de kritiska fördelarna med högtrycksurladdningslampor från Radium. Som ett resultat öppnas ständigt nya användningsområden upp för dessa lampor. De producerar sitt ljus i det minsta av utrymmen. Högtrycksurladdningslampor är mer eller mindre jämförbara med punktljuskällor. Detta ger många positiva effekter i form av ljusstyrning och ljusstyrka på belysningen. Som en av innovatörerna inom belysningsindustrin insåg Radium potentialen hos gasurladdningslamporna på ett tidigt stadium och har sedan dess hela tiden förbättrat tekniken.

 

 

Metallhalogenlampor med kvartsteknik är första generationens metallhalogenlampor. Den senaste generationen av Radiums högtrycksurladdningslampor innehåller modern keramisk teknik. Keramik kan tåla högre temperaturer än kvartsglas. Väggtemperaturerna kan därför höjas vilket betyder att andelen fyllnadsmaterial i plasman också kan ökas. HCI-teknik har ytterligare förbättrat ljuseffektiviteten och färgåtergivningen i ljuskällorna.

 

Dessutom är keramik mindre mottagligt för angrepp från frätande fyllnadsmaterial i metallhalogenlampor och mindre porös för fyllnadsmaterialkomponenter. Båda har en längre livslängd än ljuskällor med kvartsbrännare. I den andra förbättrade generationen av Radiums keramiska lampor, har den keramisk brännaren utformats till att vara rund – produktserien heter POWERBALL HCI.

 

Metallhalogenlampor med keramisk teknik

Efter intensiv forskning, har Radium optimerat effektiviteten av metallhalogenlampor genom att modifiera designen.

HID POWERSTAR

Första generationen: Cylindrisk utformning – POWERSTAR

Den första inkarnationen av de keramiska Radium metallhalogenlamporna hade en cylindrisk keramisk brännare. Cylindern är försluten med keramiska proppar. Denna design resulterade i en ojämn temperaturfördelning i en keramisk brännare och skuggor mot proppen.

 

Trots detta, hade dessa nya ljuskällor jämfört med den tidigare tekniken med kvartsbrännare, fortfarande stora fördelar. Till exempel var det möjligt att förlänga livslängden och öka effektiviteten på grund av ett högre temperaturmotstånd samt eliminera glas i keramiken.

HID POWERBALL

Andra generationen: Rund design – POWERBALL

Den runda konstruktionen av brännaren med en konstant väggtjocklek säkerställer jämnare temperaturfördelning och en ökning i brännarens väggtemperatur. Fördelar: förbättrad färgåtergivning och större effektivitet. Den runda formen möjliggör en mer enhetlig ljusfördelning utan betydande skuggeffekter. I motsats till cylindrisk design, kan den mindre keramiska massan tillåta den runda brännaren att värma upp snabbare: Som ett resultat av det tänds och svalnar lamporna snabbare. Dessa 20 till 150 watts lampor är idealiska för utmanande belysningsuppdrag, såsom bakgrunds- och accentbelysning i butiker, gallerior, utställningslokaler och foajéer. HCI-lampor i högre wattstyrkor (250 eller 400 W) är perfekta för industri- och exteriörbelysning.

Patenterad POWERBALL-teknik från Radium

Med POWERBALL HCI, har OSRAM målmedvetet fortsatt att utveckla sin framgångsrika keramiska teknik. Patenterad Radium-teknik säkerställer konstant färg under hela livslängden på lampan. Den runda formen och enhetliga väggtjockleken ger betydande fördelar.

 

Fördelar med keramisk teknik

 • Mycket god effektivitet
 • God till mycket god färgåtergivning
 • Utmärkt färgstabilitet
 • Mycket bra ljusflödesprestanda under hela livslängden
 • Brinnpositionen spelar ingen större roll
 • Hög tillförlitlighet delvis huvudsakligen tack vare reducerad keramisk korrosion
 

Metallhalogenlampor med kvartsteknik

Budgetalternativet bland Radium metallhalogenlampor. Dessa lampor har inbyggd HQI kvartsteknik och fungerar baserat på en urladdningsbehållare (bågrör) är tillverkat av transparent, högtemperaturbeständigt kvartsglas som tål förändringar i temperaturen. HQI-lampor från Radium finns i många olika utföranden och wattstyrkor. De många fördelarna med POWERSTAR HQI metallhalogenlampor från Radium öppnar upp en mängd möjligheter i professionella branscher med olika förutsättningar, t.ex. mässor, arkitektur, industri- eller gatubelysning och idrottsplatser.

 

Fördelar med kvartsteknik

 • Beprövad lampteknik
 • Finns i en rad olika wattstyrkor, från 70 W till 2 000 W
 • Ljusfärger från 3 000 K till 7 250 K (WDL, neutral vit, NDL, dagsljus, svalt dagsljus)
 • Goda optiska egenskaper tack vare genomskinliga bågröret
 • Lång service livstid
 • Högt ljusflöde

Styrutrustning för förbättrad prestanda

Systemets tillförlitlighet, bekvämlighet och ekonomi för HCI och HQI-lampor blir betydligt bättre om lamporna drivs med POWERTRONIC förkopplingsdon (ECG).

 
Produkter
Övrigt