30 dagars returrätt

 Snabba leveranser

Personligkontakt

 

LED body

Grundläggande princip för en LED (light emitting diode)

En lysdiod består av flera lager av halvledarmaterial. När dioden används med likström, produceras ljuset i det aktiva skiktet. Det ljus som alstras är frikopplat direkt eller genom reflektioner. I motsats till vanliga rekflektorlampor, som avger ett kontinuerligt spektrum, sänder en lysdiod ut ljus i en viss färg. Ljusets färg beror på vilket halvledande material som används. För att tillverka LED med hög grad av ljusstyrka i alla färger från blått till rött och används främst två materialsystem, och med hjälp av luminiscenskonertering, även i vitt. Olika spänningar är nödvändiga, för att använda dioden i framförspänning.

 

LED är halvledarkristaller. Beroende på sammansättningen av kristallföreningarna, sänder de ut ljus i färgerna rött, grönt, gult eller blått, när ström flyter genom dem. Med hjälp av ytterligare ett gulaktig fluorescerande lager, producerar blå LED också vitt ljus (luminiscenskonvertering). En annan metod för att producera vitt ljus består i att blanda röda, gröna och blå lysdioder (RGB). Detta används framför allt då prioriteten inte är allmänt vitt ljus, utan snarare dekorativa effekter med olika fylliga färger.

Med de tre RGB-färgerna, kan vilket antal färgtoner som helst blandas med olika proportioner av de individuella färgerna. På detta sätt kan LED-belysning skapa en fascinerande värld av upplevelser.

 

Produkter
Övrigt